Minőségi italok webáruháza

Rendelj italt online, kényelmesen, házhoz szállítva!

Whiskey rendelés

Whiskey rendelés

A whisky szakértők szerint, egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy a világ összes whiskey-jeinek a tárházát megismerjék. Fontos kérdés az, hogy whiskey vagy whisky? Különbség csak az írásmódban van, hiszen mindkét esetben a nagyszerű gabonapárlatot, mely legtöbbször árpa, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta erjesztésével többnyire tölgyfahordóban érlelődik és ez teszi különlegessé és egyedivé. Ha valami különlegesebbre vágynál, mint közismert skót, ír whiskey, nézz körül, hisz nálunk nemzetközi ínyencségekre is szert tehetsz.

Ír whiskey

Ír whiskey

Skót whiskey

Skót whiskey

International Whiskey

International Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

Bourbon, Canadian, Corn Whiskey

:    KISZERELÉS:
    ÁR:  -tól    -ig  
:   
Smooth Ambler Whisky Contradiction Bourbon 0,7l 50%
Egységár:
27 129Ft / Liter
18 990Ft
SMOOTH AMBLER OLD SCOUT AMERICAN WHISKEY 0,7L 53,5%
Egységár:
27 129Ft / Liter
18 990Ft
Glenlivet 12 Years Licensed Dram Edition Whisky [0,7L|48%]
Glenlivet 12 Years Licensed Dram Edition Whisky [0,7L|48%]
Egységár:
28 557Ft / Liter
22 990Ft
19 990Ft
Glenlivet 12 Years Illicit Still Edition Whisky [0,7L|48%]
Egységár:
37 129Ft / Liter
25 990Ft
Chivas Regal Royal Salute The Eternal Whisky [0,7L|40%]
Egységár:
121 429Ft / Liter
85 000Ft
Green Spot Irish Whiskey Single Pot Still 40% dd. (0.7L)
Egységár:
26 714Ft / Liter
18 700Ft
Jim Beam & COLA 4,5%  (0.33L)
Egységár:
2 424Ft / Liter
800Ft
Royal Salute 62 Gun Salute 1,0l 43%
Egységár:
790 000Ft / Liter
790 000Ft
Redbreast Lustau 46% pdd. (0.7L)
Egységár:
41 414Ft / Liter
28 990Ft
THE KURAYOSHI RABBIT WHISKY 0,7L 43% DD
Egységár:
77 000Ft / Liter
53 900Ft
Yellow Spot 12 éves (0,7L / 46%)
Egységár:
51 857Ft / Liter
36 300Ft
XXX Shine LiberTea 40% (0.7L)
Egységár:
16 857Ft / Liter
11 800Ft
Whisky vagy whiskey? Míg a whiskey kifejezés az ír és amerikai márkák által használt írásmód, addig a whisky kifejezés a skót és kanadai whisky-k sajátja. Az igazi whisky szakértők is egyetértenek, hogy a whiskyk teljes kínálatának megismeréséhez egy élet is kevés lenne. A whisky különböző stílusainak kialakulása a 19. századig vezethető vissza, ekkor jelent meg a fahordós érlelés. A whiskyk megkülönböztetése különböző szempontok alapján történik, ilyen a cefre összetétele, a lepárlás módja, az érleléshez használt hordók fajtája, sőt még a földrajzi eredet is. A lepárlás története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza, ám a korai lepárlóeszközök nem voltak alkalmasak alkohol lepárlására. A századfordulón elterjedt elmélet volt, hogy a szeszfőzést az írek (egyes változatokban maga Szent Patrik) találták fel az első évezredben, ezen feltételezések történelmi megalapozatlanságát azonban már 1913-ban bemutatták.[1] A szeszfőzés első egyértelmű leírása a 12. századi Itáliából származik, és a bor lepárlásával készült aqua ardens-t írja le. A bor mellett legalább a 14. század hajnalától sörből is főztek szeszt, és az így készült gabonapárlatok széles körben elterjedtek azon európai vidékeken, melyeken nem volt jelentős helyi bortermelés (többek közt Magyarország egyes részein is). A sör lepárlása legkésőbb a 15. századig Írországban és Skóciában is meghonosult. Az égetett szeszek fogyasztását Írországban először egy krónika, a Clonmacnoise-i annales említi az 1405-ös évnél, miszerint ekkor egy törzsfőnök, Richard MacRannall aqua vitae okozta alkoholmérgezésben halt meg. Skóciában az első írásos bizonyíték 1494-ból való, amikor az adólisták szerint egy John Cor nevű szerzetesnek a király parancsára aqua vītae készítése céljából malátát utaltak ki. A whisky házi lepárlása párhuzamosan terjedt el Skóciában és Írországban, és a 16. század közepére mindkét országban általános volt. A 17. században már tudták, hogy árpamaláta hozzáadásával a malátázatlan gabonát is erjeszthetővé lehet tenni, és a skót források többféle gabonából készült whiskykre is talnak, főleg zabból, árpából és búzából. A 17. és 18. század során kivándorló skót és ír telepesek Észak-Amerikában is meghonosították a whiskyfőzést. Kezdetben főleg importált árpából, zabból és búzából erjesztették, majd áttértek a rozsra, mely bőségesen termett Maryland és Pennsylvania államokban. Később elterjedt a kukorica használata is, melyet önmagában és rozzsal keverve is felhasználtak. A ma ismert whiskyfajták a 19. században alakultak ki.